Luutiin kisaveikkaus: kaikki on vielä mahdollista!

Penjami Lehto | June 25th, 2016 - 15:42

FullSizeRenderJalkapallon EM-kisoissa alkulohkot on pelattu: on syytä katsastaa Luutiin kisaveikkauksen tilanne ennen jatkopelien alkamista. Tänään neljännesvälieriin pääsystä kamppaillaan otteluissa Sveitsi–Puola, Wales–Pohjois-Irlanti ja Kroatia–Portugali.

Luutiin veikkaajat osasivat hyvin ennakoida jatkoon menijät: kaikki tiesivät joko 11 tai 12  jatkajaa kuudestatoista. Tuloksessa ei ole sinällään mitään erikoista: alkulohkoista viidessä ensimmäisessä ei tapahtunut suuria yllätyksiä. Korkeintaan sellaiseksi voi tulkita Venäjän heikon suorituksen. Ja lohkossa E yhtä lukuun ottamatta Luutiin veikkaajat arvioivat viimeiseksi jääneen Ruotsin ennakkoon korkeammalle ja jatkajaksi.

Vaikein lohko oli F. Itävaltaa pidettiin kisoja ennen vahvana joukkueena ja yhtenä mahdollisista yllättäjistä. Veikkaajat olivat läksynsä lukeneet, ja maata veikattiin useimmiten joko lohkokakkoseksi Portugalin jälkeen tai jopa voittajaksi. Mutta toisin kävi. Vain kaksi veikkaajista osasi aavistaa Itävallan putoavan jo tässä vaiheessa.

Alkulohkojen lopullinen järjestys:

  A   B   C   D   E   F
Ranska Wales Saksa Kroatia Italia Unkari
Sveitsi Englanti Puola Espanja Belgia Islanti
Albania Slovakia P-Irlanti Turkki Irlanti Portugali
Romania Venäjä Ukraina Tšekki Ruotsi Itävalta

Jos pisteitä tässä veikkauksessa annettaisiin pelkästään oikein veikattujen jatkajien perusteella, tilanne olisi erittäin tasainen. Mutta koska täsmälleen oikein sijoitetusta joukkueesta saa yhden pisteen ja lisäksi kolme pistettä oikein veikatusta kolmen jatkajan lohkosta, saadaan hieman erojakin aikaan.

Pistetilanne alkulohkojen jälkeen (suluissa veikkaukset mestariksi):

Joonas Säntti (Ranska) 33

Riikka Kaukinen (Ranska) 32

Mikko Toiviainen (Saksa) 32

Antti Arnkil (Saksa) 31

Sami Liuhto (Ranska) 30

Kristian Blomberg (Ranska) 29

Esa Mäkijärvi (Saksa) 29

JP Pulkkinen (Ranska) 27

Taru Torikka (Italia) 26

Teemu Laaksonen (Saksa) 25

Erkka Filander (Espanja) 24

Jussi Seppänen (Saksa) 24

Maaria Ylikangas (Saksa) 24

Aleksis Salusjärvi (Saksa) 24

Harry Salmenniemi (Ranska) 24

Mari A (Saksa) 21

Tapani Kinnunen (Englanti) 21

Jari Tammi (Belgia) 19


Mestariveikkauksissa Saksa ja Ranska ovat suosikkeja. “Unelmafinaali” Ranska-Saksa on kuitenkin mahdoton: ottelukaavion mukaan maat kohtaavat viimeistään jo välierässä 7. heinäkuuta – elleivät ole pudonneet jatkosta jo aiemmin.

Kun katsoo pistetilannetta, ero ensimmäisen ja viimeisen veikkaajan välillä vaikuttaa suurelta. Mutta pallo on pyöreä ja jatkopelikaavio armoton: ainoastaan Jari Tammen (Belgia, Portugali, Italia, Ranska) ja Jussi Seppäsen (Belgia, Portugali, Ranska, Saksa) veikkaukset välieräjoukkueista ovat teoriassa mahdollisia.

Belgia on päätynyt jatkopeleissä ns. helpommalle puoliskolle – sillä on hyvät mahdollisuudet edetä välieriin ja finaaliin. Samoin jos Portugali päihittää tänään Kroatian ja Cristiano Ronaldo jatkaa löytämäänsä maalivirettään, Tammen veikkaus maalikuninkaaksi on täysin mahdollinen. Ja jos Saksa putoaa – silloin kaikki on vielä voitettavissa peränpitäjän osaltakin!

– Itse en veikkaukseen osallistunut, mutta mieluusti näkisin joko Belgian tai tämäniltaisen kohtaamisen Portugali–Kroatia-voittajan pelaavan finaalissa. Vahvemmin peukkuja pidän tietenkin vanhalle suosikilleni Portugalille!

(Paheksuvat puheet Cristiano Ronaldon narsismista ovat vain kateellisten panettelua: jalkapallo tarvitsee myös diivoja.)

34 kommenttia

 1. Janne Kortteinen says:

  Silloin, kun mä olin nuori futarilupaus, Ronaldo oli vielä läski hiiren näköinen äijä, jolla oli vitun ruma letti ja nököhampaat ja joka teki 6 maalia joka matsissa, vaikka se juoksi vähemmän kentällä kuin vastustajan maalivahti ja röhki maata kärsällään, eikä tuommoinen vitun skientologien Action man-pakkauksesta revitty Ken-nukke, joka itkee hävitessään ja on symmetrinen kuin Tom Cruise

  Kyllä se läski hiiren näköinen äijä, jolla on rumat hiukset ja nököhampaat pitää olla

 2. Penjami Lehto says:

  Kadehdittava näkökulma, jonka samastumispinnan tunnistan mutta en enää tunnusta. Muistan kyllä kuinka oma suosikkini kouluiässä oli Buster-lehden Pulla (Mighty Mouse): läski rillipääfutaaja joka roiski unelmasyöttöjä ja maaleja.

  Vanhemmiten olen mennyt pilalle, myönnetään: roolipeleissäkään minussa tuskin olisi enää miestä ottamaan kääpiön hahmoa vaan haluaisin olla sankarillinen miekkamies tai joku ylpeä haltiaruhtinas. Fantasioin Ken-hahmoista ja pönkitän itsetuntoani (hiipuvaa mieskuntoani?) hyppäämällä unelmissani kymmenien miljoonien futisfanien märän unen nappulakenkiin.

 3. Janne Kortteinen says:

  Hemohes on seksibisnestä

 4. Ha haa!

  Futis / runous – molemmissa on tilaa myös primadonnille, diivoille ja kunnon narsisteille!

  Ei tuu mitään, jos kaikki kentällä on vaan hannumäkelöitä ja anttituureja – pitää olla aina vähintään yksi Christiano Ronaldo!

  Kieli poskessa, Tapani

 5. Janne Kortteinen says:

  Olis ees kunnon psykopaatti tai ainakin korkeasti toiminnallinen sosiopaatti, eikä sellainen inisevä neiti, mut ku se ei oo ees niin hyvä pelaa tai ihan OK, mut sopis paremmin johonkin homopornolehteen kuin futiskentälle, Messi on sentään Harry Potter ja chosen one, joka on jonkin sortin mutanttivajakki ja hormonaalinen supersankari, jolla on koko ajan sellainen ilme kuin sillä ei olis mitään hajua mitä tapahtuu, vaik se tyyliin tietää ja näkee kaiken niinku Totoro, mutsiis Kroatia vie tänään 2 – 0 ja kuulette sen symmetrisen nuken ininää taas, toimittaja vois tällä kertaa työntää sen mikrofonin sen ********

  Aion nauttia jälleen kerran sadistisesti sen omahyväisen mulkeron kasvojen ilmeistä, kun se henkisesti musertuu ja Portugalin kisat jää taas tähän, ns “hähhähhää”

  Ekaluokkalainen sukulaispoikakin sen ties, et vanha läski-Ronaldo oli vitusti parempi. Läski-Ronaldo! Läski-Elvis! Läski-Nusrat Fatih Ali Khan! Läski Samuli Edelmann! Läskit kunniaan!

  Tuokaa lihava hiiri takaisin

 6. Hienoo!

  Suurimmat jakaa aina koskettavimmat tunteet,

  näillä mennään,

  ugh!

 7. Janne Kortteinen says:

  Hävytöntä! Se mulkku voi vittu :DDD, ihan vitun kämänen maali ja Kroatialla oli paremmat paikat koko matsin ajan, mut vittu ne teurastetaan seuraavassa matsissa!

 8. Janne Kortteinen says:

  Ihan vitun lussu maali, täyttä paskaa! Jeesus tuo Kroatian tasoitus oli lähellä

 9. Janne Kortteinen says:

  Mussun mussun mussun muu, nyt se kusipää siellä bilettää

 10. sami liuhto says:

  Tällä kertaa kävi näin.

 11. Tässä keskustelussa Janne Kortteinen on Suomen kansan syvien rivien tulkki.

  Se hänelle sallittakoon.

 12. Penjami Lehto says:

  Syvät antipatiat tietysti oleellinen osa intohimojen sävyttämää futiskulttuuria. – Tänään pelailee itsensä todennäköisesti jatkoon ennakkosuosikit Ranska ja Saksa. Varsinkin jälkimmäinen herättää tunteita puolesta ja vastaan. Illan myöhäisottelussa pelaavasta Belgiasta en sen sijaan ole tainnut kuulla kenenkään valittavan. Sen mahdolliselle yllätysmomentille liputtaa moni, vaikka ei suuri fani olisikaan.

 13. Penjami Lehto says:

  Tänään muuten myös alkaa olla korkea aika Thomas Müllerin tehdä maaleja: muuten monella Luutiin veikkaajien maalikuninkuus-arviolla ei ole mitään katetta. Müller on tainnut tehdä vain yhden maalin turnauksessa.

 14. Yeah!

  Kun Ronaldo osuu tolppaan, sille nauretaan. Kun vastustaja osuu tolppaan, se on moraalinen voittaja.

  Thomas Müller on tietysti tänään se, keneen katseet kohdistuvat. Tähän mennessä kaverilla ollut tusinan verran hyviä paikkoja, mutta yleensä on mennyt parikymmentä metriä maalista ohi.

  Toista se oli Gerd Müllerin kohdalla, joka teki maalin paikoista, joista äkkiä ajateltuna ei voinut.

  Mut nyt jännätään, jos Thomas pääsee tinttaamaan parista metristä kuoletettuun palloon lähimmän vastustajan ollessa kymmenen metrin päässä… futiksessahan on se vitsi: Thomas Müller ei osuisi edes puhelinkoppiin, vaikka olisi sen sisällä.

  Parempi voittakoon, odotan hyvää matsia!

 15. Janne Kortteinen says:

  No ihan vaan tää maali teki nää kisat mulle https://streamable.com/ktq6, aivan vitun sama kuka voittaa oikeesti, kuhan Erkka joutuu vain kärsimään, joten Saksan on pakko voittaa

 16. Janne Kortteinen says:

  Tässä on se sun lempipelaajas koko komeudessaan https://www.youtube.com/watch?v=46-7hGNfdQ8, joku Zlatan pistää tuollaisen jätkän yhellä vaimealla hymähdyksellä pakettiin, jos jotain vitun kusipäisiä diivoja halutaan

 17. En katsonut Janne Kortteisen linkkejä, koska luulen että siellä ei oikeasti ole kuvia lempipelaajistani.

  Vuosien varrella niitä ovat olleet Pelé, George Best, Johan Cruyff, Atik Ismail ja Samuli Lindelöf.

  Christiano Ronaldo vaan sattuu olemaan 2010-luvun paras futari. En anna ulkojalkapallokirjallisten asioiden vaikuttaa tuohon.

  Zlatan on myös hyvä!

  Samuli Lindelöf on muuten niitä harvoja pelaajia, jotka ovat saaneet punaisen kortin vaihtopenkillä. Kuuntelin sen matsin radiosta, mutta tässäkin keskustelussa vieraillut Sami Liuhto oli ihan paikan päällä silloin… Kemissä vai Torniossa?

  • sami liuhto says:

   Torniossa. Lindelöf käveli etukaarteen kautta kohti pukukoppia ja tonnivitosen lähtöpaikalla näytti meille keskaria. Kukaan, tietenkään, ei pitänyt sitä pahana. Muistaakseni Inter voitti 0-1.

   • Joskus mietin, mitä Lindelöf mahtoi vetää ennen niitä pelejä. Kaveri oli paitsi taitava, myös todella rämäpäinen pelaaja – jotkut vastustajat oikeasti pelkäsivät häntä.

    Samppa itse sanoi syövänsä aina ennen peliä kaksi grillimakkaraa, sillä sai kesäkuumalla suolatasapainon kuntoon.

 18. Janne Kortteinen says:

  No ei vain satu ja tuo on niin sanottua paskaa, mitä jauhat, ei lähelläkään parasta futaria tuo äijä nähnytkään, don’t messi with the chosen one

 19. Totta hiivatissa on sontaa mitä jauhan!

  Siitähän elämässä ja runoudessa on kyse!

  Kun se tajuaa, ettei tartte keksiä suorakulmiota uudestaan,

  ugh!

 20. Janne Kortteinen says:

  Entä jos matematiikan opettajat on merirosvoja ja ne käyttää X:ää merkkaamaan aarteen paikan?

 21. Eihän siihen tarvita kuin papukaija, puujalka ja pullo rommia.

  Jos aarre on suuri, se voidaan merkitä XL.

 22. Penjami Lehto says:

  Tuo Janne Kortteisen edellä linkittämä Shaqirin saksipotkumaali oli upea! Ikävä että Sveitsi putosi – toisaalta voi Puolankin tähtipelaaja vielä väläyttää jotakin hohdokasta näissä kisoissa.

 23. Penjami Lehto says:

  XL voi tarkoittaa myös 40 askelta …

 24. Janne Kortteinen says:

  Todellinen rosmo seilaa punaisella merelläkin. . .

 25. Joo, Shaqirin saksipotkumaali on kisojen upein tähän mennessä. Yhdessä tämän kanssa:

  https://www.youtube.com/watch?v=8a2k6xdsZMM

  Helppoa, kun sen taitaa!

  Ja ettei mene liian yksipuoliseksi:

  https://www.youtube.com/watch?v=XY2qMiNsB5k

  Irlanti johtaa Ranskaa vastaan, mutta kuinka moni uskoo, että johto pitää?

 26. Penjami Lehto says:

  Ei näköjään kestänyt.

 27. Janne Kortteinen says:

  Tää on kans edelleen ihan ylittämätön mälli http://youtu.be/vYso-ZUwEZ0

 28. Penjami Lehto says:

  :) Jotain mistä nämä kisat (ikävä kyllä) varmasti muistetaan …

 29. Janne Kortteinen says:

  Ja kunnolla

 30. Janne Kortteinen says:

  Makaroonin kirous Espoon yllä

 31. Janne Kortteinen says:

  Kuka lie lähetti sen yökkösen Ronaldon otsaan lepattamaan. . .

 32. Ronaldo, vihreän veran matador, maailman paras jalkapalloilija, esimerkillinen kapteeni.

  Historiallinen voitto Portugalilta!

  En koskaan lyö rakkaitteni puolesta vetoa tai veikkaa niitä mestariksi, se toisi huonoa onnea – rakkautta ja peliä ei pidä sekoittaa toisiinsa!

Kommentoi

Sinun on kirjauduttava sisään kommentoidaksesi.