Kritiikin Uutisten verkkosivut on avattu

Aleksis Salusjärvi | February 23rd, 2012 - 22:06


 

 

 

Suomen kriittisimmän lehden verkkosivut on vihdoin avattu. Homma on vielä alkutekijöissään, mutta tarkoitus on leventää 40 vuotta ilmestyneen lehden digitaalista jalanjälkeä hamassa tulevaisuudessa mm. kattavalla pdf-arkistolla.

 

Kulttuurijournalismin ja ennen kaikkea taidekritiikin muutoksia viime vuosikymmeninä on tutkittu vain vähän, vaikka touhu on ollut isojen muutosten kourissa. Verkkoarkistolla tätä tullaan tekemään näkyvämmäksi.

 

Näin aluksi keskitytään kuitenkin juoruihin ja skandaaleihin. Kirjakustannusalan hegemonit taistelevat leivästään ja latvialaiset valtaavat suomalaisten painotyöpaikat. Miekkaan tarttuvat niin Leena Majander-Reenpää kuin Touko Siltala. Ville Hytösen ja Johanna Vehkoo hutkivat peitsillään sivustatukea.

 

www.kritiikinuutiset.fi

 

2 kommenttia

 1. penjami says:

  Terävää ja perusteltua kritiikkiä “jäisistä mustikoista” tuolla Kritiikin Uutisten saitilla. Jäin miettimään sen luettuani, että pitäisiköhän kirjoittajan nimen olla noin kriittisessä arviossa paremmin esillä jutun yhteydessä?

  Sinun tekstisi kaiketi, ja selviäähän “Yhteystiedoista” päätoimittajan nimi, mutta silti.

  • Aleksis Salusjärvi says:

   Moi, hyvä kun sanoit. Mietin itse samaa hommaa aiemmin, mutta koska en ole ehtinyt ottaa selvää siitä, miten tuon asian voisi muuttaa, se on jäänyt to do -listalle. Leiskan suhteen on muitakin juttuja vielä tekemättä. Mutta siis puskista ei ole tarkoitus huudella…

   Lehden seuraava numero on painossa, ja teemana on suomenruotsalaisuus. Meinasi näpit palaa pariinkin kertaan, kun näkökulmina on esim. kaksikielisyyden kritiikki ja ruotsinkielisen väestön marginalisoitunut rooli. Kävi esim. ilmi että Supolla on tarkkailussa muutamaan ihmiseen kohdistunut uhkailu kielipolitiikan seurauksina nousseista ylilyönneistä. Mutta näistä lisää piakkoin tuolla saitilla.

Kommentoi

Sinun on kirjauduttava sisään kommentoidaksesi.