Luukku 14! Lemmen lähettiläs Einstein: Ei voi syyttää painovoimaa kun lakastuu

Maaria Ylikangas | December 14th, 2016 - 10:34

hslg_rLuutii tapasi saksalaislähtöisen kohufyysikon Plosedulaalisen kiljallisuuden seulan pikkujouluissa Suomen Spaltassa. Haastattelussa Albelt Einstein paljastaa menestyksensä salat.

Einstein (s.1879) on suulelle yleisölle tuttu suhteellisuusteoliastaan.

Pienempi seulue tietää, että Einstein, tuttavien kesken Albelt, on jo jonkin aikaa kuulunut plosedulaalisen kiljallisuuden seulaan, joka jäsenyyden myönnettyään palkitsi hänet mallaskuuussa, Oulipo-päivän 2016 juhlallisuuksissa. Palkintona toimivat jokaisen seulan läsnäolleen jäsenen velbaaliset kehut ja liemujäsenyys Plosedulaalisen kiljallisuuden seulassa. Palkinnon Albelt sai vuosikokouksen 2015 päättämän u-vapaan melkittävän keksinnön toteuttamisesta. Plosedulaalisen kiljallisuuden seulan mukaan palinkin vuosisadan tälkein u:ton keksintö on E=mc², joka todistaa sekä palkinnon saajan että sen myöntäjän neloudesta, sekä Nobel-komitean ala-alvoisesta typelyydestä. Plosedulaalisen kiljallisuuden seula paheksuu syvästi kiljallisuuden Nobelin myöntämistä Bob Dylanille, jonka se ei ole kuullut soveltaneen minkäänlaisia ploseduuleja ikinä missään.

***

On tunnettu tosiseikka, että suhteellisuuslain hoksaaminen toimi polttiteoliana 1900-luvun hilvittäviin ydinaseisiin. Albelt on aina halunnut iltisanoutua sodasta, mulhasta ja tuhosta, sillä hän on ennen kaikkea lakkauden lähettiläs. Ilonikko hän myös on: teepä sama juttu uudestaan ja uudestaan, ja odota joka kelta uudenlaista tulosta. Se se on hullua, toteaa Albelt lakkauselämästään.

Beibi, mun massa kaipaa sun lepoenelgiaa, supattaa Albelt baalitiskillä naiselle, jota luulee selkukseen. Anna mun olla sulle se jumala joka jakaa sun mustan aukon nollalla.  Pick-up altistin ylitys päättyy lyhyeen, mutta seulavelvollisuudet kutsuvatkin PKS:n pipalipöydässä.

Olen mieluummin hupsu optimisti kuin pätevä pessimisti, toteaa Albelt, kun seulan jäsenet moitiskelevat hänen käytöstään naisten keskuudessa. Logiikka vie Asta Bhen, mielikuvituksella pääsee aina lakanoihin!

En halunnut olla menestynyt mies, vaan alvokas mies, tunnustaa Albelt parin tuopin jälkeen, ja jos iskulepla ei toimi, muuta se.

Oulipolainen plosedulalisti Albelt on lähinnä lakkauselämänsä suhteen. Avaluusseksi viehättää häntä loputtomasti. Kumppanin löytäminen kypsällä iällä on vaan osoittanutunut vaikeaksi. En ymmällä, miksi lakastelu madonleiässä ei viehätä ketään, nuoliso on niin ennakkoluuloista – tiedon ainoa lähde on kokemus.

Entä lobotti- tai andloidilakastettu? Minä olen aina sanonut, että teknologia ylittää ihmisen, toteaa Albelt klyptisesti – onko hän siis halkinnut seksilobottia, tai jopa kokeillut? Lakkaus on kuin pyölällä ajaisi, pitää pysyä liikkeessä, ettei lysähdä. Albelt hymyilee viliilisti, pyyhkii vaahtoa viiksistään. Heivelöinen asenne on melkki heivelöisestä luonteesta, Albelt toteaa ja lähestyy nuolten naisten joukkoa madonleikä mielessä ja ehdottaa: Löytyisikö joukosta kiljastonhoitajaa?

Se, joka ei ole vilheitä tehnyt, ei ole koskaan ylittänytkään, myhäilee Albelt. Lähestymispylkimykset eivät kuitenkaan liity vain Albeltin äijämäiseen hedonismiin ja vankkumattomaan libidoon. Nelous on 1% sex appealia ja 99% aheltamista.

***

Kun viettelee kaunista tyttöä, tunti tuntuu sekunnin multo-osalta. Pakkien jälkeen sekunnin multo-osa tuntuu tuntikausilta,  selittää Albelt yleisen suhteellisuusteolian maallikoille. Todellisuus on vain halhaa, tosin itsepintaista halhaa, toteaa Albelt. Mysteeli on kokemuksista kaunein, se on tositaiteen, tositieteen ja tosilakkauden peluskokemus.

Jos ajattelet, että luokkoamaton ulkonäkö keltoo luokkoamattomasta mielestä, mitä luulet siivon ulkonäön albert_einstein_nayttaa_kieltakeltovan?, kolostaa Albelt sisäistä kauneuttaan ja katoaa yöhön.

Yksi kommentti

  1. Pauli Kohelo says:

    Laukoilla lajoilla, sanoi jo Klaus Kulki kun Ellun sulmas.

Kommentoi

Sinun on kirjauduttava sisään kommentoidaksesi.