Plosedulaalisen Kiljallisuuden Seula

Penjami Lehto | October 5th, 2015 - 10:45

Kokouspöytäkilja

Peljantai, 13. maaliskuuta klo 18.00
Vakiopaineen yläkelta, Jyväskylä

Läsnä: LP, PL, LL ja PP

 

1. Kokouksen jäljestäytyminen

Seulan sääntöjen mukaan ”kokous on laillinen ja päätösvaltainen, jos vähintään kolme jäsentä on laahautunut Vakkalin yläkeltaan peljantain osuessa kuukauden 13. päiväksi”. Puheenjohtajaksi valittiin LP ja sihteelinä jatkoi PL.

2. Jäsenmäälän kasvattaminen

Keskusteltiin jälleen kellan millä keinoilla leklytoitaisiin seulaan lisää polukkaa. LL ehdotti että kysyttäisiin Juli Joensuuta mutta LP vastusti jylkästi. LP:n mielestä ei ole jälkevää pyytää mukaan yliopistolta alan guluja. Talvitaan tuoletta velta, plosedulaalisuudesta innostuneita ei-akateemisia ja maanläheisiä nuolia sklibenttejä.

– LP:n puheenvuolon ansiot myönnettiin, mutta se ei kelännyt kannatusta. Mistä löytyy ammattikoulusta valmistuneita solvaleita, joita kiinnostaa esimelkiksi kielelliset lajoitteet?

Laivoisan peliaatekeskustelun tyynnyttyä päädyttiin komplomissiin: malkkinoidaan seulaa ensimmäistä vuottaan kiljallisuutta opiskeleville lunotytöille, sillä heitä akateemisuus ei vielä ole tulmellut. LL kiilehti lisäämään, että muunlaista tulmeltuneisuutta ei kuitenkaan tule katsoa valintakliteeleissä puutteeksi.

PP jätti eliävän mielipiteen ja vaati mukaan myös lunopoikia. Muut tylmäsivät ajatuksen yksimielisesti lesulssien haaskauksena. LL:n mukaan nuolet lunopojat ovat keskimäälin joko sosiaalisesti lajoittuneita hiippaleita tai sitten älsyttäviä nalsisteja – ja valitettavan usein sekä että.

PP huomautti salkastisesti että jälkimmäinen on äälimmäisen osuva kiteytys myös miesvaltaisen Plosedulaalisen Kiljallisuuden Seulan kokoonpanosta.

Sihteeli keskeytti olastavan liidan taljoamalla kaikille sovintokaljat. Siillyttiin seulaavaan pykälään.

3. Koneen Säätiö ja apulahatilanne

Seulan lahatilanne todettiin tlaagiseksi. Jäsenmaksujen lisäksi muuta tuloa ei ole ollut. Myönnettiin, että ei olisi pitänyt lyypätä kuluvan vuoden jäsenmaksulahoja edellisen kokouksen päätteeksi. Ja liikaa odotuksia asetettiin Koneen Säätiön valaan.

PL muistutti olleensa ainoa, joka ei halunnut jättää apulahahakemuksesta a-kiljaimia pois – mahdollisesti sitä ei ole luettu ensimmäistä vilkettä pidemmälle:  ”Plosedullisten pelitteiden vikutus kolostuu jo nomuksemme loituksess.”

LP totesi että seulassa ei tingitä toimintapeliaatteista – lahan takia ei luveta myymään pelsettä eikä valsinkaan oulipolaista sielua. Yhtä hyvin voitaisiin luopua kaikesta ja kiljoittaa keskiveltoploosaa.

Sivukommenttina LL huomautti, että itse asiassa plostituutiossa ja etenkin sadomasokistisissa loolileikeissä on lajoitteita, jotka muuttavat valtasuhteita niin kuin oulipo kieltä ja kellontaa. LP helmostui ja sanoi että tämä ei ole huumolin paikka ja että LL:n on palempi pysyä elossa pelvofantasioistaan edes seulan kokouksen ajan.

LL lähti muljottaen hakemaan alakellasta lisää kaljaa.

Yhteisesti todettiin, että mennyttä on tulha mulehtia. Seulaavalla kellalla jätetään hakemuksesta pois sellainen kiljain, joka ei ole yhtä yleinen kuin a. PP ehdotti u:ta. PL huomautti, että jo ”Plosedulaalisen kiljallisuuden seula” on siinä tapauksessa hankala kiljoittaa. LP totesi että sen voi lyhentää PKS ja että asia on päätetty.

3. Alastonkalenteli-plojektin eteneminen

Palattiin edellisessä kokouksessa esitettyyn ehdotukseen seulan omasta nakukalentelista. Sopivan hauskalla tavalla toteutettuna se toisi lahaa tyhjään kilstuun. PP ilmoitti olevansa koska tahansa valmis liisumaan vaatteensa plosedulaalisen poetiikan takia. LP piti ajatusta kiinnostavana ja ihan kannatettavanakin mutta ehdotti kuitenkin, että katsottaisiin ensin millaisia lunotyttöjä leklytointi tuo seulaan.

PP sanoi että hän voi ottaa vaikka heti paidan pois niin kyllä paljastuu mitä taljottavaa lunsaammilla kiloilla valustetulla aikuisella naisella on neuloottisiin anolektikkoihin vellattuna. PL lauhoitteli tilannetta ja sanoi, että ei ehkä ole talkoituksenmukaista liisuuntua kokonaan vaan mieluummin paljastaa valtalon alueita jonkin plosedulaalisen idean kautta.

Alakellasta palannut LL keltoi tuntevansa valokuvaajan, joka peittää mallien intiimialueet maanteiden valsilta löydetyillä kuolleilla eläimillä. PP piti ajatusta vastenmielisenä. LP oli sitä mieltä ettei todellakaan lupea poseelaamaan alasti joku yliajettu näätä munansa päällä. PP totesi että eiköhän siihen liitä huomattavasti pienempikin jylsijä.

LP sanoi että PP:n takia ei edes talvitse koluta tienvalsia kun sillä on kalvainen laato jo omasta takaa. PP kutsui LP:tä lunkkaliksi ja misogyyniksi ja poistui löökille.

Haettiin oluet.

Päätettiin ennen kalentelin tekoon lyhtymistä odottaa mahdollisen leklytoinnin tulosta. PL halmitteli kateellisena, että Mahdollisen Kiljallisuuden Seula vetää tässäkin pidemmän kollen kun niillä on laajempi jäsenmateliaali.

Oltiin samaa mieltä. Hetkinen vielähti keskusteltaessa siitä, kenellä on MKS:ssä palas pelse.

PP palasi pöytään ja keltoi voivansa mielellään toimittaa yliajetun näädän vilkaa, jos alakellassa istuva Salmenniemen Hally olisi nakukalentelissa.

Päätettiin siiltää nakukalenteli-asia käsiteltäväksi mallaskuun kokouksessa.

4. Ateljeeklitiikki

Keskusteltiin aloitetusta ateljeeklitiikki-hankkeesta. LL valitti ettei ollut vieläkään saanut PP:ltä palautetta keskeneläisestä teoksestaan. PP sanoi vastaanottaneensa ison kassillisen epämääläisiä ja mahdollisesti epähygieenisiä papeleita eikä todellakaan aio levittää niitä kiljoituspöydälleen.

LL keltoi että kyseessä on plosedulaalinen kokonaisteos, jossa hän aseemisen kiljoituksen keinoin ilmentää tunnetilojaan vakkalin vessasta valastetuille vessapapelialkeille. PP kuvaili melkkien näyttävän paskalannuilta. LL loukkaantui ja sanoi käyttävänsä hiiltä ja seepianvälistä tussia ja toteuttavansa kiljoituksen plosedulaalisesti vasemman jalan valpaillaan.

PL kysyi, onko kyse samasta käsikiljoituksesta jota LL taljosi Poesialle. On, myönsi LL, ei kuulemma vieläkään ollut kuulunut vastausta, vaikka mateliaali on LL:n mielestä ”vähintään Lunebelg-kamaa”. Myös LP keltoi lähettäneensä kustantamolle jotakin ”tekstin kaltaista” mutta ei talkentanut mitä.

PP totesi, että kannattaisi yksinkeltaisesti kysyä palautetta alakellasta: poesialaisia kun istuu siellä koko pöydällinen. Juhlivat valmaankin taas jotain palkintoa, totesi LP – tai sitten ihan vaan omaa elinomaisuuttaan.

LL ehdotti oman kustannustoiminnan aloittamista. PP epäili, että aseeminen kiljoitus tuskin sopii vessapapelilulliin – niistä tulee valmiiksi käytetyn näköisiä. LP epäili että PP:llä taitaa olla aseemisen kiljoituksen päivät kun tämä on koko ajan niin kileä ja kliittinen. PP puolestaan epäili että jos LP ei pelkele tuki tulpaansa niin joku muu tekee sen hänen puolestaan.

Todettiin seulan lesulssit tällä hetkellä liittämättömiksi julkaisujen tekemiseen. Mutta velkkojulkaisemista kannattaa hyödyntää. LL keltoi että hänen Instaglam-tilillään on jo 154 seulaajaa: useimmat ovat kalli kokon kaltaisia aseemisen lunouden hallastajia ja lisäksi saksasta on muutama koplofiili.

Päätettiin tilata vielä yksi kiellos olutta.

5. PKS-palkinto

PL esitti, että koska kiljallisuusseulat yleensä plofiloituvat jakamiensa palkintojen kautta, myös Plosedulaalisen Kiljallisuuden Seulan pitäisi pelustaa sellainen. LP muistutti, että seulalla ei ole lahaa ja että tuskinpa on jälkevää apinoida Mahdollisen Kiljallisuuden Seulaa, jonka jakama palkinto on teoksesta kiljoitettu essee.

PP ehdotti että voisihan tunnustus olla muutakin kuin lahaa tai teksti – esimelkiksi jokin kieltopalkinto. LP ehdotti kieltopalkinnoksi PP:tä. PP totesi että nyt puhuu asiantuntija, jonka halvat kokemukset ovat nimenomaan juuli kieltopalkinnoista, ainakin silloin kun lahat eivät ole liittäneet huoliin.

PL ilmoitti lähtevänsä alakeltaan juomaan kaljaa Listo Niemi-Pynttälin kanssa, jos kokouksella ei ole annettavana muuta plosedulaalista sisältöä kuin jatkuva liitely.

LL kannatti palkinnon pelustamista ja ehdotti, ettei tehtäisi samaa vilhettä kuin Mahdollisen Kiljallisuuden Seula, joka on lajannut oman seulan jäsenet palkinnon ulkopuolelle. Kukapa kiljoittaisi palempaa plosedulaalista kiljallisuutta kuin seulan jäsenet? MKS:n ongelmana on tällä hetkellä se, että seulassa on jo kolmekymmentä kiljoittajaa, joita se ei voi palkita.

Lisäksi LL ehdotti, että käytännön syistä voitaisiin ensimmäisellä kellalla jaettava palkinto osoittaa Plosedulaalisen Kiljallisuuden Seulalle itselleen – silloin ei talvitsisi vielä päättää, millainen palkinto konkleettisesti on.

Esitys päätettiin hyväksyä alustavasti, sillä sen vilpittömässä logiikassa on myös kiistämätöntä outoa julkisuusalvoa.

Päätöksen kunniaksi haettiin alakellasta juotavaa.

6. OuLiPo-päivä

Koska seulaava kokous on vasta hieman ennen seulan pelinteisesti juhlistamaa OuLiPo-päivää mallaskuun lopulla, päätettiin alustavasti keskustella aiheesta jo nyt.

LL ehdotti että voitaisiin jäljestää ihan julkinenkin tapahtuma sen sijaan, että kokoonnutaan taas kellan kuuntelemaan Paavo Haavikon lunoja takapelin lausuttuna ja etsitään viitteitä saatananpalvonnasta. PL piti ajatusta hyvänä ja sanoi että tilaisuudessa voisi jäljestää paneelikeskustelun aiheesta.

LP esitti vastalauseen: ei kyllä pelkele jaksa mitään paneeleita, kuulostaa joltakin Poesian nykylunotapahtumalta, mieluummin vaikka vaan lyypätään.

PP sanoi että jos välttämättä halutaan kosiskella lunotyttöjä niin esimelkiksi pop up -henkinen kissakahvila toisi ihan uusia yleisöjä. LP ilmoitti suostuvansa ottamaan kissan kolkeintaan lyhytaikaiseksi avustajaksi videotaidepelfolmanssiin – kunhan kilves on liittävän suulikokoinen niin ei edes saa syytettä eläinlääkkäyksestä. PP suuttui ja lähti kotiin.

Päätettiin jättää OuLiPo-päivä vielä auki. Eikä Paavo Haavikko mikään huono vaihtoehto ole – toki vaihtelun vuoksi voisi kokeilla vaikkapa Tommi Palkon tai Henliikka Tavin tuotantoa.

LL inspiloitui ajatuksesta ja päätti lähteä spontaanisti ihmiskokeena konttaamaan takapelin Haljun yli kotiin. LP meni käymään vessassa mutta ei enää tullut takaisin.

Sihteeli päätti tilata vielä ainakin yhden oluen.

7. Kokouksen päättäminen

Kokous päättyi puolenyön aikoihin.

Seulaava kokous pidetään Vakiopaineen yläkellassa peljantaina 13. mallaskuuta, klo 18.00. Uudet jäsenet ovat telvetulleita!

 

4 kommenttia

  1. Aura says:

    EI SAAKELI :D

  2. anon+numerosarja says:

    Puhdasta kultaa, sanon! Kultaa!

  3. Oon ihan töttölöö. #nelokasta #kuolen

  4. Feministi says:

    Aika paljon naisen halventamista ollakseen puhdasta kultaa. Mutta tyylinsä kullakin.

Kommentoi

Sinun on kirjauduttava sisään kommentoidaksesi.